Woonplek, Werksplek en Speelplek – Waar woorde en wense waar word.
Woonplek, Werksplek en Speelplek – Waar woorde en wense waar word.

Wie is Trisa Hugo?

My amptelike bio op LitNet: “Trisa Hugo het in 1972 in Brits matrikuleer en het na ’n verskeidenheid beroepe in Kleinmond geland in ’n gastehuis wat sy bedryf. Hoewel sy ’n paar grade en diplomas langs die pad verwerf het, teken sy nou prentjies met ’n stokkie op die strand wat dan waar word. Verder skryf sy nou die stories wat haar karakters aandring vertel moet word.”

Hier werk ek

http://kleinmondselfcatering.co.za/

Kleinmond Self-Catering Accommodation hou ons lekker besig en Kleinmond is ‘n pragtige kusdorp en my werk bied my genoeg vrye tyd om kreatiewe werk te doen.

As MaanKind het ek baie vriende op die internet gemaak, en ek is dankbaar daaroor. Dit het my lewe verryk op maniere wat geen mens kan besef nie. Dit het my in aanraking gebring met skrywers en die skrywerswêreld en ek het algaande besef dat dit wat ek van kindsbeen af verafgod het, inderdaad deel is van my lewe.

Ek is passievol oor lees, skryf en tegnologie. Boekemakranka was ‘n natuurlike uitvloeisel daarvan. Dit is ‘n opwindende handelsmerk! Die inperking wat gekom het saam met die coronavirus, het vir ons ‘n geleentheid gebied om nuwe geleenthede aan te gryp. Saam met Analize Viljoen en Alta Cloete, doen ons aanlyngesprekke met skrywers, virtuele boekbekendstellings en podcasts.

Ons almal verskil, ons sieninge van mekaar en van die lewe verskil. Self is ek middeljarig, van gemiddelde intelligensie, vrou, ma, stiefma, ouma, halfpad afgetree en ek sukkel nog al my lewe met 5 kg wat ek graag sou wou verloor.

As ek egter in die spieël kyk, sien ek ‘n gesonde vrou wat met haar bietjie talente gewoeker het en hard geleer en gewerk het het en haar kinders goed grootgemaak het en lekker kos kook vir haar man en die goeters doen wat ek graag wou doen my lewe lank. Ek is gesond, gelukkig en tevrede met wie en wat ek is. My lewe is vir my lekker hier by die see in Kleinmond. Die goeters wat ek doen is vir my lekker en dit sluit teken, verfwerk, strykwerk en skryfwerk in. My betrokkenheid in ons dorp het my ook al ‘n toekenning of twee besorg.

Dan leer ek ook graag. Ek het ‘n paar formele kwalifikasies in Hipnoterapie, ‘n Honneurs in Sielkunde, ‘n Diploma in Finansiële beplanning, Sertifikate in programmering en ander diverse dinge.

Verder is MOOC’s deesdae wonderlik en ek het verskeie kursusse deur verskillende Universiteite regoor die wêreld voltooi, onder andere in Graphic Design, PhotoShop en Nutrition. Ek het na uitgebreide studie by die International College of Clinical Hypnosis Practitioners, myself bekwaam as Hipnoterapeut en mag nou CHyp agter my naam skryf. By Udemy het ek ook ‘n Diploma in Hipnoterapie verwerf. Dan doen ek ook tussenin ‘n kursus om my te bekwaam as Life Coach by ILS Coaching International. Die Arcane School het my ook as student aanvaar, as deel van my spirituele ontwikkeling.

Ek doen wat ek kan, met dit wat ek het, ek lewe soos ek wil, wanneer ek kan. Daarom speel ek ook, met prentjies in die sand en dansies om ‘n paal. Paalfiksheid is ‘n sport wat toenemend gewild word, veral onder jong vroue. RSG het gedink dat dit ‘n prestasie is vir ‘n 60-plusser, en my uitgevra daaroor. So ontdek ek ook toenemend aspekte van myself wat ek kan uitleef, terwyl ek kan.